• По всій Україні від хати до хати колядки й щедрівки ідуть всіх вітати По всій Україні від хати до хати колядки й щедрівки ідуть всіх вітати

    13 січня бібліотекарі філії № 2 провели етнографічну годину «По всій Україні від хати до хати колядка й щедрівка ідуть всіх вітати» для читачів – членів клубу «Осіннє золото». Саме люди поважного віку бережуть традиції, шанують звичаї та обряди українського народу.

    Працівники книгозбірні розповіли про давні традиції відзначення Новорічно-Різдвяних свят. Учасники дійства пригадали колядки, щедрівки, посівалки… Кожен співав та читав колядки та щедрівки, які знав. У читальній залі лунали: «Нова радість стала», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Щедрий вечір, добрий вечір», «Щедрик, щедрик, щедрівочка», «Засіваю-сію, сію, Щастя в дім вам вію-вію!», «Сію-вію-посіваю, З Новим роком вас вітаю…».

    Увазі присутніх була запропонована Новорічно-Різдвяна виставка «Хай рік новий, Різдво Христове, Вам подарують дні казкові». Свято було по-зимовому затишним та теплим. Усі учасники з найкращими побажаннями привітали один одного з Новорічними та Різдвяними святами, та щиро подякували бібліотекарям за цікаво проведений час у книгозбірні.

    Ірина Шекера.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше