• Всесвітній день кавунів

    Всесвітній день кавунів Всесвітній день кавунів Всесвітній день кавунів

    3 серпня – Всесвітній день його величності Кавуна. Цей смугастий, солодкий смаколик неспроста має право на своє власне свято, адже він гарно тамує спрагу, смачний і до того ж, низькокалорійний! Цю ягоду полюбляють всі: і дорослі, і малі. Цей десерт чудово втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм вітамінами, дарує насолоду та гарний настрій.

    На годину спілкування «Кавуни, кавунчики – спокуса для ласунчиків» працівники бібліотеки-філії №6 запросили членкинь клубу «Фітовітальня». Бібліотекарі поділилися цікавою інформацією та маловідомими фактами про кавун.

    Майстерністю нарізання кавунів здивувала присутніх Валентина Підгайна. «Головне правило карвінгу, мистецтва нарізання овочів та фруктів, – зауважила пані Валентина, – це вміння подбати про те, щоб при подачі на стіл всім було зручно брати, а потім їсти соковитий десерт». У Валентини Григорівни це вийшло на «відмінно». Сподіваємось, що знання основ карвінгу, подані пані Валентиною, і бажання учасників заходу застосувати їх, допоможуть господиням прикрасити святковий стіл красивими їстівними композиціями.

    До книгозбірні завітала поетка-краянка Оксана Щербань, яка прочитала присутнім свої поезії: «Забігаю у літо», «Вітер проковтнув мовчання», «Посміхнулось літо поцілунком серця», «Гортаю сторінки минулих днів». До свята пані Оксана спеціально написала вірш «Кавуни достигли нині на баштані в господині». Оксана Щербань пише щиро, емоційно, образно. Бібліотекарі оформили тематичну поличку «Поетичне слово Оксани Щербань».

    Віршем Тетяни Строкач «День серпневий, день чудовий, соковито-кавуновий» завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова запросила присутніх втамувати літню спрагу солодким, соковитим українським Кавуном!

    День серпневий, день чудовий,

    соковито-кавуновий,

    червонясто-зелененький,

    солодесенько-смачненький.

    Помилуємося трохи

    Й посмакуєм круглобоким,

    І щокатим, і великим,

    що аж репає від сміху.

    Ароматно й смачно дуже!

    Пригощайтесь рідні друзі!

    Кавунове соковите

    Дуже любимо ми літо!

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше