• Бібліо-чаювання

    Бібліо-чаювання Бібліо-чаювання

     

    У спекотний літній день до філії №6 завітали маленькі читайликизагону «Козачата» літнього табору БЗШ №4. Бібліотекарі підготували незвичайний захід – бібліо-чаювання.

    Світлана Шута ознайомила присутніх з історією виникнення чаю, традиціями чаювання у різних країнах та нюансами чайного етикету, поділилася цікавими фактами про цей корисний напій, що зміцнює дух і забирає втому. Під час спілкування було акцентовано увагу на тому, що, хоча на території Україні чай і не вирощують, та українці дуже полюбляють чай, заварений із цілющих трав та листя рослин разом з ягодами, які ростуть в Карпатах, на Закарпатті чи Поліссі.

    З цікавістю діти слухали поетичне слово Л.Костенко, В.Назарука, В.Мірошника, О.Бугрим, Р.Бегар, були активними під час гри-вікторини «За чайним столом», підбирали риму до слова «чай».

    Доповненням заходу стала виставка-знайомство «Подорож до Чайної Країни», де була представлена цікава інформацією про чай та розміщені атрибути чаювання.

    Учасники заходу смакували запашні чаї: чорний, зелений, помаранчевий, жовтий з домішками та без, трав’яний. Кожен міг обрати напій собі до вподоби, відчути смак справжнього чаю по-англійськи (з молоком). Тож всі присутні чаювали, насолоджувалися солодощами, ділилися секретами сімейного чаювання, обмінювалися враженнями від почутого.


    Чай полюбляють всюди. У багатьох країнах світу він є національним напоєм. Чорний або зелений, насипний або плитковий він тамує спрагу, знімає стомленість, зігріває в холод та охолоджує в спеку. А ще, він зближує людей та зміцнює дружні відносини.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше