• В кожній хаті в Україні вареники варять нині!

    В кожній хаті в Україні вареники варять нині! В кожній хаті в Україні вареники варять нині! В кожній хаті в Україні вареники варять нині!

    Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Серед розмаїття традиційних українських смаколиків особливе місце займають вареники. І , певно, не знайдеться людини в Україні, яка б їх не скуштувала. Про те, не всі знають , що вареники – це не тільки смачна, а й цікава страва.

    Тож, про смакоту і цікавинки вареників, зібрались поговорити члени клубу «Фітовітальня» на чергові посиденьки «В кожній хаті в Україні вареники варять нині» у бібліотеці-філії №6. Екскурс в історію вареників провела завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова. Пані Надія розповіла про походження слова, магічні властивості вареників та розкрила секрети технології приготування тіста та начинки.

    Секретами приготування української страви поділилися і членкині клубу. Так, Валентина Бадзюк, не лише розповіла про традиції своєї, а й приготувала солодкі вареники із сирного тіста, так звані «ліниві вареники», вареники з картопляною начинкою, а ще, полюшки, що мають розмір пальчика, щоб пригостити колег. «А головне, – зауважила господиня, – щоб вареники вдалися, під час приготування завжди співаю і це спрацьовує!». Валентина Підгайна розкрила секрет вареників-мішечків, які готують на Вінничині до борщу, а начиняють «мішечки» грибами або капустою. Скільки господинь – стільки секретів. Кожна учасниця посиденьок намагалась розповісти щось своє, таємне, яке отримала у спадок від своєї матері.

    На посиденьки бібліотекарі запросили Ніну Азанову, читачку бібліотеки, яка в листопаді місяці відмітила 80-річний ювілей. Ніна Степанівна у свої поважні роки часто відвідує книгозбірню, бере участьу масових заходах, які проводить міська ЦБС, ділиться враженням від прочитаного. Вона має чудові пам’ять, залюбки вчить вірші місцевих авторів. А на посиденьках «артистично» продекламувала гумореску «Бабця верхолазка». Привітати ювілярку прийшли місцеві поетки Тетяна Строкач і Оксана Щербань.

    У читальній залі звучали українські народні пісні про вареники у виконанні Ніни Побережець і Валентини Бадзюк та поетичні рядки від Тетяни Строкач і Оксани Щербань.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше