• Кавунчики, кавунчики – спокуса для ласунчиків

    Кавунчики, кавунчики – спокуса для ласунчиків Кавунчики, кавунчики – спокуса для ласунчиків Кавунчики, кавунчики – спокуса для ласунчиків

    3 серпня – Всесвітній день кавуна. Свято бере початок з Америки, ніхто не знає як воно з’явилось, але з кожним роком його популярність зростає.

    Напередодні свята працівники філії №6 запросили користувачів книгозбірні на інформаційну годину «Кавунчики, кавунчики – спокуса для ласунчиків».

    В читальній залі на учасників заходу чекав винуватець свята – Кавун. Бібліотекарі познайомили маленьких ласунів із властивостями кавуна у тому числі профілактичними і лікувальними та його використанням у традиційній китайській медицині. Всі разом здійснили віртуальну мандрівку до батьківщини кавунів – Південної Америки; пустелі Наміб і напівпустелі Калахарі – центрів походження смугастого.

    Також читачі взяли участь у літературній подорожі за творами Б.Грінченка «Кавуни», В.Чухліба «Той, що живе на баштані», О.Сизоненка «Кавуни», В.Близнюка «Кавун – зелене покотило», китайською народною казкою «Два кавуни».

    Діти із задоволенням прослухали українську народну казку «Іванові кавуни» та узбецьку казку «Про золоті кавуни», які розповіла читачка Юлія Демченко.

    Як же приємно у спекотний день смакувати шматочком солодкого соковитого кавуна разом з друзями в бібліотеці! Тож малеча з великою насолодою куштувала корисну смугасту ягоду, справжнє літнє диво – кавун, а додому пішла з гарним настроєм та цікавою книжечкою.

    Свято Кавуна вдалося! Якщо і у вас виникне бажання його відзначити, запасіться в цей день кавуном і смакуйте на здоров'я! Цей смугастий, солодкий смаколик має право на своє власне свято!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше