• Роздільний збір сміття: навіщо це потрібно?

    Роздільний збір сміття: навіщо це потрібно?

    Засміченість, нераціональне використання природних ресурсів – екологічна проблема сучасності. Роздільний збір сміття для європейців та мешканців інших розвинених країн – повсякденна справа, як похід до магазину по продукти. В Україні дуже маленький відсоток людей, які дійсно сортують відходи, хоча мають для цього можливості. Дехто не знає, з чого почати, а дехто просто не розуміє важливість сортування сміття.

    З метою виховання екологічної культури дітей працівники бібліотеки-філії №4 підготували для семикласників БЗШ №17 еко-репортаж «Роздільний збір сміття: навіщо це потрібно?»

    Завідуюча філією Світлана Линник розповіла для чого і як сортувати побутові відходи. Для кращого розуміння підходу до сортування сміття бібліотекар Олена Буяненко запропонувала переглянути відео: «Соціальний ролик про сортування сміття», «Переробка сміття в країнах Європи» та «Відходи в доходи», під час яких школярі дізналися куди здавати посортовані відходи, які йдуть на переробку, а також разом міркували над питанням, як зменшити кількість побутових відходів.

    Прагнучи стати повноцінною європейською країною, ми також мусимо привчити себе до цивілізованого поводження з відходами.

     

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше