• Навіщо знати ці слова?

    Навіщо знати ці слова? Навіщо знати ці слова? Навіщо знати ці слова?

    Повторне використання, Помірність і Переробка. Чи відомі вам ці слова? З таким запитанням звернулася до читачів бібліотекар книгозбірні №2 Наталія Янківська, завітавши до 4-А класу БЗШ №11 на екологічну мозаїку «Три «П» – повторне використання, помірність, переробка» за однойменною книгою Н.Рока та Р.М. Курто. Що ми можемо зробити, аби зменшити забруднення довкілля? Дана книга – гарна підказка, як здійснити це може кожний з нас.

    Під час еко-хвилинки «Сміття: проблема №1» учасники заходу обговорили ситуацію з відходами, які стали загрозою екосистемі планети. Велика кількість сміття призводить не лише до забруднення води, повітря, ґрунту, а й до хвороб людини та вимирання тварин.

    Провівши тест «Чи турбуєтеся ви про природу?», бібліотекарі побачили, що більшість учасників не байдужі до стану навколишнього середовища. Під час опитування «Що можеш зробити ти та твоя сім’я?» учні розповіли про помірне використання води, електроенергії, природного газу та сортування відходів. Всіх зацікавила гра-фантазія «Непотрібних речей не буває», де кожний висловив свою думку, про те, як можна повторно використати більшість непотрібних предметів. Із старих шин та пластикових пляшок красиво облаштовують прибудинкові території, їдальня для пташок – із коробки з-під соку чи молока, залишки їжі використовують, як добриво для рослин, а старі джинси можуть стати модним наплічником.

    Вразила присутніх інформація про книги відомого українського письменника Мирослава Дочинця, які виготовлені… із звичайнісінької соломи.

    Захід приурочено Міжнародному року помірності, тому працівники книгозбірні оголосили конкурс «Час діяти» – на кращу пропозицію щодо «нового життя» для використаних речей.

    Розповідати про помірність, раціональне використання та бережне ставлення до природи необхідно з дитинства. Привчившись та ставши дорослими, колишні школярі можливо замисляться, чи варто заради власної наживи вирубувати карпатські ліси, залишати після видобутку корисних копалин шахти, зливати у водойми хімічні відходи та утворювати величезні «гори» з сміття.

    Три «П» – чудова нагода зробити нашу планету гарним місцем для життя.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше