• Хай квітує Земля

    Хай квітує Земля Хай квітує Земля Хай квітує Земля

    Яка велика і прекрасна наша рідна планета Земля. Перший у світі космонавт Юрій Гагарін, побачивши Землю з ілюмінаторів космічного корабля, був вражений її неповторною красою, він порівняв її з прекрасною сріблясто-блакитною перлиною на фоні темно-синьої космічної безодні.

    Ми, діти цієї дивної планети, прийшли на Землю, щоб жити, радіти, працювати, розвиватися, творити. Ніколи не забуваймо про те, що кожен із нас і всі ми разом узяті – невід’ємна частина Матінки-природи.

    Нам, українцям, доля подарувала найкрасивіші і найбагатші землі у світі, але багатства ці не безмежні. Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, адже проблеми екології, охорони природи нині найважливіші – це наше життя, наше здоров’я, наше майбутнє.

    26 квітня працівники центральної бібліотеки разом із членами клубу "Водограй” провели екологічну годину "Ми люди, поки є природа”, де обговорили проблеми охорони довкілля, екологічну ситуацію в Україні та світі. Бібліотекарі розповіли присутнім про глобальні екологічні проблеми, наголосивши, що створене людиною техногенне середовище стало небезпечним для існування планети: парниковий ефект, зменшення озонового шару в стратосфері, кислотні дощі, проблеми чистого повітря та води, лісові пожежі… Щорічно планета втрачає десятки видів тварин і рослин, які заносяться до Червоної книги.

    Особливо багато шкоди завдається під час воєн і збройних конфліктів. Територія збройного конфлікту перетворюється на зону гуманітарної та екологічної катастрофи, що ми сьогодні спостерігаємо на Донбасі.

    Учасників заходу найбільше хвилювала екологічна ситуація в нашому рідному місті, стан річки Рось, проблеми питної води, стихійних міських сміттєзвалищ, сортування побутових відходів, безпритульних тварин.

    Одною із перших на захист довкілля стала творча інтелігенція – художники, поети, письменники. В усі часи вони глибоко переймалися болями й гіркотами людства.

    "Водограївці” підготували цікаву літературну сторінку "Для нашої разом планети в майбутнє простелимо шлях”. Валентина Котенко, Лариса Ястребова, Віра Кузьменко, Світлана Шутенко, Олена Синельникова натхненно декламували віршіБогдана Лепкого, Ліни Костенко, Євгена Гуцала, Тетяни Шарової, Марії Гаркуші-Омельченко, присвячені охороні рідної природи.

    Виступи супроводжувались демонстрацією відеороликів "Планета наш спільний дім”, "Хто, якщо не ми”, "Екологія Землі”, "Природи краса чудова”, кліпами Майкла Джексона "Пісня Землі”, Анастасії Багінської "Три поради”.

    Учасники заходу погодилися з думкою, що в долі природи – наша доля. Кожен із нас повинен відчути свою відповідальність за оточуюче середовище і зробити свій, хоча б один крок для покращення довкілля.

    Потрібна лише наша порядність та вихованість, чуйне ставлення до самих себе та до цієї прекрасної планети Земля.

    Бібліотекарі оформили книжкову виставку "Будь благословенна, Земле рідна” та зробили огляд книг, представлених на ній.

    Любов Вилегжаніна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше