• Дорога до слова Віктора Міняйла

    Дорога до слова Віктора Міняйла Дорога до слова Віктора Міняйла Дорога до слова Віктора Міняйла

    5 листопада виповнилося 100 років від дня народження відомого українського письменника, лауреата Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка, нашого земляка Віктора Міняйла, а 25 листопада цього року – сумна річниця смерті письменника. Його твори перевидавалися 23 рази. Загальний тираж видань – понад мільйон примірників. Літературна доля письменника, як і в більшості талановитих сучасників, була нелегкою та до свого читача Віктор Олександрович прийшов глибоко національним письменником, який понад усе любив свій народ і Україну.

    До ювілею видатного земляка працівники бібліотеки-філії №9 підготували День інформації «У пошуках своєї зорі». Розпочався захід відкриттям книжкової виставки «Філософія добра Віктора Міняйла», на якій представлені широковідомі твори письменника «На ясні зорі», «Зорі і оселедці», «Кров мого сина», «Посланець до живих», «Вічний Іван», афористичні «Шпаргалки Езопа», казка про «Дивовижні пригоди Баби Яги,Івасика Телесика та фотографа Диньку» та публікації про творчість письменника.

    Усний журнал «Дорога до слова Віктора Міняйла» розгорнув свої сторінки для восьмикласників Білоцерківського колегіуму. З творчою біографією письменника познайомила присутніх завідуюча Катерина Волинець. Цікаво і змістовно переповіла про шлях «Вічного Івана» до читача бібліотекар Ірина Люшинська, а Жанна Харченко майстерно провела Міняйлівські читання «Притчі на всі випадки життя». Світлана Могорит показала продемонструвала власноруч створений буктрейлер до вже згадуваної казки.

    Ірина Люшинська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше