• Патріарх української літератури

    Патріарх української літератури

    На початку листопада Білоцерківщина вшановує 100-річчя Віктора Олександровича Міняйла, класика сучасної української літератури. З цієї нагоди у бібліотеці-філії №4 відбулася літературно-краєзнавча година «Патріарх української літератури» для семикласників БНВК ЗОШ №13.

    Бібліотекар Олена Буяненко ознайомила учнів із цікавими фактами з життя і творчості письменника. Учасники заходу зачитували неповторні притчі про вічні духовні цінності прозаїка-краянина та переглянули мультимедійну презентацію «Майстер української «химерної прози»».

    Бібліотекар Ірина Тупчій презентувала книжкову виставку «Високе світло імені і слова», на якій були представлені дуже різні за тематикою, манерою та стилем написання художні твори.

    Книги Віктора Міняйла присвячені різним періодам багатостраждальної історії України – від самого початку ХХ ст. до сьогодення. Він сам зробив себе в українській літературі. Письменник з народу і для народу – Віктор Міняйло справжній Герой України. Ми пишаємося, що нашого земляка, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, почесного громадянина міста, за вагомий внесок у вітчизняну та світову літературу знають і шанують не тільки в Україні, а й за її межами.

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше