• Гримів набатом 45-й…

    Гримів набатом 45-й… Гримів набатом 45-й… Гримів набатом 45-й… Гримів набатом 45-й… Гримів набатом 45-й…

    До Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у центральній бібліотеці відбувся захід вшанування полеглих і живих солдатів Другої світової війни.

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак розповіла про страшні роки окупації України нацистами, горе і страждання, які принесла війна в кожну родину, про героїзм і безстрашність українців в боротьбі з ворогом на фронтах, підпіллі і в тилу.

    Ветеран війни Іван Васильович Чайка повідав про те, як 15-річним юнаком був вивезений окупантами до Німеччини у місто Басум, а пізніше перевезений німцями до Бельгії, де у концтаборі військовополонених "смертників” відкопував та знешкоджував нерозірвані авіаційні бомби. У травні 1944 при допомозі бельгійських партизан утік з полону і вступив до лав партизанського загону, який згодом вийшов з підпілля і громив німецьких окупантів до самого Берліну. Зараз Івану Васильовичу 93 роки, але незважаючи на похилий вік, він енергійний, займає активну громадянську позицію, бере активну участь у багатьох заходах, які проводяться в місті.

    Бібліотекар Ольга Соломаніна емоційно продекламувалавірші військової тематики поетів Ліни Костенко та Олекси Ющенка.

    Власні вірші учасникам заходу прочитав ветеран праці Анатолій Осін.

    Учасники дійства, а це здебільшого були діти війни, із задоволенням слухали воєнні пісні у виконанні соліста Віктора Бількевича під акомпанемент Бориса Вітенка.

    Але найбільше вразила присутніх студентка ДПТНЗ "Білоцерківське вище професійно-технічне училище будівництва та сервісу Катерина Домченко, яка на флейті зіграла улюблені пісні учасників заходу.

     

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше