• Вклоняємось доземно всім героям

    Вклоняємось доземно всім героям Вклоняємось доземно всім героям Вклоняємось доземно всім героям Вклоняємось доземно всім героям

    Щороку в травні ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Надто дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію людства війні. До цієї війни можна по-різному ставитися, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя за життя та щастя інших.

    Війна. За цим коротким і страшним словом – смерть, згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, сльози матерів і дітей.

    Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони − святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни.

    4 травня сивочолі ветерани Другої світової війни і праці зібралися в клубі "Землянка”, який працює в центральній міській бібліотеці ось уже 32 роки.

    Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять фронтовиків − членів "Землянки”, які останнім часом відійшли у вічність, Сергія Павловича Гусєва, Андрія Антоновича Ткаченка, Івана Терентійовича Бабенка, Григорія Григоровича Симоненка, Бориса Івановича Шелеста і всіх полеглих у тій війні.

    Привітали ветеранів зі святом депутат міської ради, голова Асоціації депутатського корпусу міста Володимир Гламазда, голова клубу полковник Володимир Мартак, завідуюча відділом обслуговування бібліотеки Людмила Чупак, полковник Анатолій Осін, голова районної організації Ветеранів України Віктор Рудий.

    Затамувавши подих, слухали спогади героїв війни Івана Васильовича Чайки і Бориса Миколайовича Купричева запрошені на засідання "Землянки” вихованці ЦТДЮ "Соняшник”. Юні таланти: Анастасія Костина, Валерія Хоменко, Іванна Яблонська, Дар’я Олійник, Анастасія Василюк, Аліна Королевич, Анастасія Подлевська і керівник студії "Пролог” Тетяна Яковенко порадували ветеранів піснями і віршами відомих поетів про війну.

    Власні вірші, присвячені фронтовикам і дітям війни, прочитала шістнадцятирічна студентка ТЕК БНАУ Марія Гаркуша-Омельченко.

    Гарного настрою ветеранам і всім присутнім додав святковий концерт від військово-патріотичного творчого колективу "Пам’ять” (районна організація Ветеранів України) і військово-патріотичного клубу "Калібр 7.62” (ДНЗ "Білоцерківське професійно-технічне училище” ім. П.Р. Поповича). Солісти Віктор Рудий, Олександр Гнатюк, Юрій Хайлов і Сергій Копитов подарували учасникам свята низку патріотичних пісень.

    Герой-партизан Іван Чайка, ветерани праці Олена Осипова і Віктор Бількевич порадували фронтовиків піснями їхньої молодості.

    Непомітно свято добігло кінця, але так не хотілося покидати цей гостинний дім − бібліотеку, де нам завжди раді. Ми, ветерани, щиро вдячні організаторам цього чудового заходу Володимиру Гламазді, Людмилі Чупак, Володимиру Мартаку та спонсору Вадиму Кушніру, людині з щирим серцем, який пригостив нас смаколиками та подарував ветеранам війни і активним членам "Землянки” продуктові набори до свята.

    Єфросинія Король.

     

     

     

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше