• «На Аскольдовій могилі український цвіт…»

    «На Аскольдовій могилі український цвіт…» «На Аскольдовій могилі український цвіт…»

    Історія будь-якого народу містить періоди, які є вирішальними і доленосними у його житті. Такими для України стали події столітньої давнини, які кардинально змінили історичну долю українського народу. Бій під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.

    В рамках відзначення 100-річчя бою під Крутами та вшанування пам’яті молодих борців за волю та незалежність нашої держави, працівники бібліотеки-філіалу №6 спільно з бібліотекарями БЗШ №21 провели годину спілкування «Ці хлопці до загибелі стояли, бо Україну й волю захищали!» для учнів старшокласників (вчителі історії Ольга Дригало та Леся Довгалюк).

    Із розповіді бібліотекарів Світлани Шути та Лариси Йовженко присутні дізналися про перебіг військових подій, героїзм та трагічну загибель української молоді. Протягом заходу звучали поезії М.Куць «Крути», В.Сосюри «Памяті тридцяти», М.Гриви «Від Батурина до Крут», В.Михайлевич «На Крутянському полі» у виконанні учнів 9-Б класу Ангеліни Іванченко, Анастасії Галанзовської, Вікторії Муравської, Юлії Бугай. Учасники заходу переглянули документальний фільм «Трьохсот звитяжців подвиг, в серцях ми збережемо». Учні мали можливість ознайомитись з виставкою «Пам’ятай про Крути», на якій були представлені книги та публікації з періодичних видань, що висвітлюють історичні передумови цієї події, основні факти, які зумовили бій під Крутами та історичне значення битви.

    Пам’ять про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, вшанували хвилиною мовчання. Адже, наш обов’язок – берегти світлу пам’ять незліченних жертв, імена яких вписані в золоту скарбницю української звитяги. Історичний досвід переконує, що тільки патріотизм здатний по справжньому піклуватися про державу.

     

    Ірина Скрох, бібліотекар БЗШ №21.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше