• Голос війни

    Голос війни Голос війни Голос війни Голос війни Голос війни


    2014 рік поклав початок новій, кривавій та болісній сторінці в історії України. Десять років тому почалася війна росії проти української державності й незалежності. Цей період сповнений болючих випробувань, героїчних вчинків та незламної боротьби за суверенітет та ідентичність.
    У бібліотеці-філії №2 відбувся День бібліографії «Меч гарантує мир» з нагоди 10-ї річниці від початку АТО.
    Користувачам книгозбірні була представлена книжкова виставка «З Україною в серці».
    Бібліотекарка Ірина Тупчій підготувала для членів клубу «Промінь надії» бібліографічний огляд літератури «Голос війни». Пані Ірина детальніше зупинилася на книгах Євгена Положія «Іловайськ» та Романа Зіненка «Іловайський щоденник», в яких описуються події, що відбувалися в оточеному Іловайську та вихід бійців «кривавим коридором». Ці книги про мужність неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх тих, хто опинився в 2014 році в «Іловайському котлі».
    Бібліофахівчині ознайомили читачів із біобібліографічним покажчиком «Ми найманці вкраїнської свободи», присвяченим творчості бойового офіцера, учасника російсько-української війни – Андрія Кириченка, який підготували працівниці відділу методичної та бібліографічної роботи ЦБС. Ірина Миколаївна також зачитала кілька статей військового кореспондента Анатолія Гая про бійців славетної 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців із дайджеста «Хоробрі хлопці, відважне військо».
    «Невідомий світ війни у творчості Андрія Кириченка» – саме під такою назвою, в рамках Дня бібліографії, відбулася творча зустріч першокурсників Білоцерківського професійного ліцею із письменником, офіцером ЗСУ Андрієм Кириченком. Андрій Степанович – член Національної Спілки письменників України, з перших днів брав участь у військових діях на сході України. З-під його пера вийшли збірки фронтових поезій «Ось така війна», «Це наша правда», «Гільзи у кишені», «Крига ангельських крил» та збірка новел «Мисливці за градами». Готується до друку шоста збірка творів.
    Зустріч відбулася у форматі запитань і відповідей. Поет розповів про свій життєвий і творчий шлях, прочитав вірші із раніше виданих збірок і нові. Юнаки та дівчата із захопленням слухали патріотичні вірші, військову лірику, пейзажні нариси та поезії про кохання. Учні дізналися, що деякі вірші поета-фронтовика стали піснями.
    Присутні подякували Андрію Кириченку за цікаву зустріч і побажали нових творчих здобутків.
    Бібліотекарка Олена Буяненко запросила членів клубу «Цікаве дозвілля» на літературні читання «Біль і горе від війни…». Учасники зустрічі ознайомилися із творчістю поетів, які пропустили через себе війну.
    Україна – була, є і буде землею розумних, відважних, вільних людей. Пам’ятаємо всіх, кого забрала війна, і висловлюємо глибоку шану тим, хто продовжує відстоювати мир.
     
    Світлана Линник.
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше