• Мужні серцем

    Мужні серцем Мужні серцем Мужні серцем Мужні серцем

    З нагоди Дня пам’яті Захисників України в бібліотеці-філії №6 проведено годину скорботи «Іловайськ – трагічна сторінка в історії України». Захід розпочався хвилиною мовчання за загиблими героями.

    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла присутнім про Іловайську трагедію, використовуючи книгу Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії». Сам автор зізнається, що ніколи не мріяв стати письменником чи істориком, але, можливо, він залишився живим саме тому, що мав записати і зберегти ці свідчення. Дійові особи книги – понад 700 бійців з 25-ти підрозділів з реальними прізвищами, позивними. Про когось відомі найменші подробиці, від когось залишилось лише ім’я…

    Учасникам заходу була презентована книга Євгенія Положія «Іловайськ». Ця книга написана до першої річниці Іловайської трагедії і заснована на реальних подіях: автор не був у котлі, але почув і записав близько сотні історій її учасників. Книга має підзаголовок – «Оповідання про справжніх людей». Мабуть, це ключові слова, бо твір розповідає про тих, хто залишився Людиною попри обставини. Це не документальна повість: поруч з героями, які мають реальних прототипів, воюють і гинуть вигадані персонажі. Та це ніяк не применшує мужність і людяність українських воїнів: солдатів та офіцерів, бійців добробатів, всіх, хто опинився наприкінці серпня 2014 в Іловайському котлі.

    У книгозбірнізвучала поезія Ганни Верес «Світ знов завмер при слові Іловайськ» та Тараса Яресько «Іловайськ».

    Час минає, але біль втрати залишається…

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше