• Працюємо задля перемоги

    Працюємо задля перемоги Працюємо задля перемоги

    2 квітня виповнюється два роки з часу звільнення Київщини від рашистських окупантів. Спільними діями Сил оборони, добровольців, волонтерів та місцевих вдалося дати відсіч окупаційній армії і визволити регіон.

     

    З цієї нагоди у будинку культури села Вільна Тарасівка для користувачів бібліотеки-філії відбулася патріотична година «Працюємо задля перемоги!»

    Бібліофахівчиня пані Раїса нагадала присутнім про те, що Київська область – одна з перших прийняла на себе удар російських загарбників. Російські колони йшли на українську столицю з півночі, несучи смерть і руйнування. Військові дії на Київщині тривали понад місяць. 15 територіальних громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів опинилися під окупацією – це 270 населених пунктів нашої області.

    Сили Оборони дали гідну відсіч ворогу, і вже 2 квітня 2022 року українці дізналися, що Київщина звільнена від російських загарбників.

    Для багатьох жителів області 2022 рік став найстрашнішим за все життя. Після себе загарбники залишили руїни, катівні та могили. За час окупації тут загинули 1370 жителів Київщини, 714 з них закатовані.

    Завжди пам’ятатимемо героїчний опір Збройних Сил України, тероборонівців, місцевих жителів, які пліч-о-пліч з військовими стали на захист держави. Ніколи не забудемо подвиг Героїв, які поклали власне життя за свободу та незалежність України. Наші населені пункти стали містами Героїв – містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти один одному і державі.

    Звільнення Київщини стало символом того, що Україна зможе перемогти в цій війні. Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Звільнили північ держави – звільнимо й усю Україну! Слава Україні! Слава її Героям!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше