• До річниці визволення Київщини

    До річниці визволення Київщини До річниці визволення Київщини

    Кінець березня-початок квітня 2023-го − перша річниця визволення українських міст від російських загарбників. Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун − населені пункти Київщини, які першими зустріли велику війну та попри все, не скорилися. Українці витримали і звільнили рідні міста, продовжуючи гнати окупантів далі. Ворог на повну відчув, що таке українська лють і сила. Українці довели, що переможуть в цій війні, усвідомивши, на що здатні.

    До річниці визволення Київщини для читачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка в приміщенні Будинку культури відбулася патріотична година «Вистояли − Переможемо!».

    Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що 28 березня 2022 року сили оборони країни звільнили місто Ірпінь на Київщині від російських загарбників. Пекельні бої тривали 23 дні. Місто стало форпостом на шляху до столиці. Ірпінь був в окупації понад три тижні. За цей час росіяни вбили та закатували близько 300 мирних мешканців.

    Далі Збройні Сили України витіснили армію окупантів з Гостомеля, Бучі, Ворзеля та всієї Київщини.

    2 квітня 2022 року українцям повідомили, що в Київській області не залишилося жодного російського підрозділу.

    Під час окупації в регіоні загинули 1374 людини, зокрема 38 дітей. Більшість були вбиті зі стрілецької зброї. Вічна пам’ять загиблим! Слава ЗСУ!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше