• Свобода пахне порохом і кров’ю

    Свобода пахне порохом і кров’ю Свобода пахне порохом і кров’ю Свобода пахне порохом і кров’ю

    Київська область – одна з перших прийняла на себе удар загарбників. Ворог ішов на українську столицю з півночі, несучи смерть і руйнування. Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун, Бородянка та навколишні села є одними з найбільш постраждалих від дій агресора.

    3 квітня  для широкого загалу користувачів у бібліотеці-філії №3 до річниці визволення Київщини від російської агресії був проведений патріотичний код «Свобода пахне порохом і кров’ю».

    Учасниками заходу стали юнаки та юнки − учні 8-А класу Білоцерківської гімназії початкової школи №15 (класний керівник Раїса Дмитренко) та членкині клубу «Пролісок» Академії пенсіонерів благодійного фонду Костянтина Єфименка.

    Працівники філії розповіли присутнім про найпершу перемогу України у повномасштабній війні з росією. Звільнення північних регіонів країни від окупантів навесні 2022 довело, що Україна переможе у цій війні. Ми побачили самі на що здатні. Це все стало можливим завдячуючи тим людям, хто з перших днів війни став на захист держави. Серед них – наш земляк Олександр Олександрович Марченко, житель Залізничного селища. Він героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

    У читальній залі книгозбірні увазі користувачів представлена книжкова виставка з відповідною назвою та стендова презентація «Сильні духом». Особливу увагу бібліотекарки звернули на книгу Віктора Євтушенка «Відрядження в пекло» та спогади жительки Ірпеня 80-річної письменниці Ірини Бондарук.

    Вихованка гуртка «Я – оратор» Дарина Юрчик декламувала вірші Андрія Кириченка «Не пробачу» та Мустая Карима «Україні». Останній із поезій у цьому році виповнюється 80 років. Письменник визволяв Україну від німецьких окупантів у 1943 році. Як і зараз допомагають боронити незалежність нашої Вітчизни добровольці з інших держав. Читали вірші й інші учасники заходу.

    Україна пам’ятатиме своїх героїв, російські окупанти обов’язково будуть вигнані з рідної землі та покарані за свої нелюдські злочини.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше