• Вистояли − переможемо!

    Вистояли − переможемо! Вистояли − переможемо! Вистояли − переможемо! Вистояли − переможемо!

    Минає рік, як українським військовим вдалося звільнити всю Київську область від російських загарбників. Пристоличний регіон першим прийняв на себе удар росіян і першим їх вигнав. Це стало можливим завдяки героїчним зусиллям вояків і цивільних людей – тих, хто з перших днів війни став на захист держави, хто допомагав облаштовувати блокпости, доставляв гуманітарну допомогу, випікав хліб в окупації та підтримував інших.

    З нагоди першої річниці визволення Київщини від російських окупантів в бібліотеці-філії №1 для дітей відбулася патріотична година «Вистояли − переможемо!». В заході взяли участь користувачі книгозбірні та член НСПУ, поет, письменник, лауреат літературно-мистецьких премій: ім. В.Симоненка, ім. І.Нечуя-Левицького, ім. М.Коцюбинського, ім. Л.Мартовича, ім. І.Чендея, майор 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Андрій Кириченко.

    В читальній залі книгозбірні оформлена книжкова виставка «За Україну, за її волю», на якій презентовано літературу про російсько-українську війну з 2014 року і по сьогодні. Бібліотекарка Олена Крищенко зробила огляд виставки, зачитавши вірша «До російської матері» зі збірки Олени Богуцької «Другий фронт».

    Пан Андрій розпочав свій виступ з читання фронтової поезії, яку він писав в невеличких перервах між ворожими обстрілами в 2014-2017 роках, а потім розповідав про своїх побратимів, які безпосередньо брали участь в боях за Київ та область, наголошуючи на тому, що росіяни сподівалися, що українці злякаються та зустрічатимуть їх з квітами. Київщина не просто їх не чекала, а опиралася усіма силами: мінували дороги, підривали мости, або, коли йшла колона, підбивали один, другий танк, і вся колона зупинялася. На той момент більшість українських збройних сил були на Донбасі й Київ прикривала 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців та декілька інших підрозділів.

    Вони витримали і відбили наші міста Бородянку, Бучу, Ірпінь, Гостомель, Мощун, Макарів… Ворог на повну відчув, що таке українська лють та сила. ЗСУ показали усьому світу, що Україна може перемогти в цій війні. Ми побачили самі, на що здатні.

    Розповідь Андрія Степановича часто переривалася запитаннями юнаків, котрим достеменно хотілося знати, як стати військовим, що необхідно для цього і куди звертатися. Година спілкування промайнула непомітно, присутні уважно слухали, а пан Андрій все розповідав і розповідав: про згуртованість українського народу, волонтерство, героїзм, професійність і надійність ЗСУ, про допомогу зброєю інших держав. Якщо вистоїть Київ, вистоїть і вся країна. Київ вистояв, чекаємо на Перемогу! Слава Україні!

    Олена Крищенко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше