• Читаємо – перемагаємо

    Читаємо – перемагаємо Читаємо – перемагаємо Читаємо – перемагаємо Читаємо – перемагаємо Читаємо – перемагаємо

    Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

    До другокласників Білоцерківського ліцею-гімназії №17 фахівчині бібліотеки-філії №2 здійснили бібліодесант «Читаю і відкриваю світ».

    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла дітлахам про значення книги в житті людини та чому читання й на сьогодні є популярним заняттям. Увагу юних читайликів привернули яскраві книжечки, з якими присутні мали можливість ознайомитися завдячуючи книжковій розкладці «Читаю і відкриваю світ».

    Діти продемонстрували гарні знання творів українських авторів, відповідаючи на питання вікторини та під час ігор «Чи уважний ти читач?», «Поетичне лото» і «Розсипаночка».

    На літературний серпантин «Світова казкова скарбниця», до бібліотеки-філії №2 завітали п’ятикласники ХПЗО «Алетея». На дітлахів чекало розмаїття цікавих яскравих книг та журналів, які повели їх у чарівний світ казок, фантастичних пригод та мандрів.

    Бібліотекарка Тетяна Матвієнко запропонувала присутнім взяти участь у конкурсі «Загадки казкових героїв». Юні книголюби по-черзі зачитували уривки казок та відгадували героя та назву казки.

    Цікавим доповненням до заходу стали захоплюючі відеовікторини «Чарівний світ казок», «Впізнай казку за малюнком», «З якої казки предмет?».

    Наприкінці заходу учасники із задоволенням ознайомилися з виданнями, що були представлені на книжковій виставці «Казкове намисто народів світу» та з новинками літератури.

    Читачів – першокласників Білоцерківського ліцею – гімназії №17 працівниці книгозбірні запросили на літературний сніданок «Кожна книга – мудрості перлина».

    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла, що любов до книги починається з дитинства і продовжується все життя. Гарну книжку часто читаємо багато разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче.

    Під час заходу діти залюбки відгадували загадки про книгу та бібліотеку, взяли участь у вікторині «Книга – міст у світ знань» та пограли у гру «Чого боїться книга?».

    Під час години творчості «Мій улюблений казковий герой» бібліотекарки запропонували третьокласникам Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 намалювати улюбленого казкового героя.

    Дітлахи старанно виконували творче завдання та зображували свого героя так, як підказувала їм особиста уява. Бібліотекарки переконалися, що маленькі читайлики не лише люблять читати, а й можуть чудово передати враження від прочитаного на папері.

    Неможливо уявити собі сучасне суспільство без книг. Здається, що вони існували завжди. Але що було тоді, коли на світі ще й гадки про книжки не мали? Про все це дізналися читачі – п’ятикласники Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 під час бібліоподорожі «Шлях книги від давнини до сучасності».

    Переглянувши відео «Історія виникнення книги», діти ознайомилися з історією виникнення книги, дізналися про те, як вона розвивалася, якими книгами користувалися наші далекі предки.

    Під час заходу учні майже без помилок відповідали на запитання літературної вікторини «Книголюб», доповнювали та пояснювали прислів’я про книгу, взяли участь у грі «Я книжки до нас потрапили».

    Бібліотекарка Олена Буяненко переконала юних читайликів, що читати книги зараз набагато зручніше, ніж це було десять, сто, тисячу років тому.

    Отже, Тиждень дитячого читання приніс маленьким книголюбам багато позитивних вражень, додав їм знань, а бібліотеці – нових користувачів.

     

    Світлана Линник.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше