• Бібліотека – відкритий світ читань

    Бібліотека – відкритий світ читань Бібліотека – відкритий світ читань Бібліотека – відкритий світ читань Бібліотека – відкритий світ читань Бібліотека – відкритий світ читань

    Всеукраїнський день бібліотек – це нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і зокрема зростаючого покоління. З нагоди свята фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували для своїх користувачів чимало цікавих і корисних заходів.

    На екскурсію-зустріч «Подорож у царство книг» до книгозбірні завітали третьокласники Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 з класоводами Дариною Глущенко, Юлією Лук’янчук та шкільним бібліотекарем Іриною Співак.

    Бібліотекарка Тетяна Матвієнко розповіла дітлахам про бібліотеку та про правила користування книгами. Малеча залюбки гортала сторінки кольорових ілюстрованих книжечок та журналів, відгадувала загадки.

    Під час літературної вікторини «Читання – тренажер для розуму», яку підготувала бібліотекарка Олена Буяненко, четверокласники Християнського приватного закладу освіти «Алетея» поринули у чарівний книжковий світ, взяли активну участь в іграх та казковій вікторині, продемонструвавши добрі знання українських та зарубіжних народних і літературних казок.

    Всі ми любимо читати. І, звичайно ж, користуємось закладками. Адже акуратне поводження з книгою – запорука її гарного вигляду і довгого життя.

    Щоб показати дітлахам, що закладки можуть бути не тільки практичними, а й красивими, унікальними та сучасними, бібліотечна майстриня Юлія Животівська підготувала для маленьких користувачів годину творчого дозвілля «Закладка книжкова – помічниця чудова». Під час заходу малеча дізналася про історію створення закладки, а також мала можливість створити паперові закладки-кутики у вигляді різних тварин. Для того, щоб зробити таку закладку, не потрібно мати спеціальні матеріали чи володіти особливими навичками адже для її виготовлення потрібні лише кольоровий папір, ну і, звісно, трішки фантазії. Наприкінці зустрічі звичайний паперовий кутик у дитячих долонях перетворився на казкове створіння, чудернацьку тваринку та героя улюбленого мультфільму.

    Для користувачів бібліотеки осінь – це пора гарячих новинок та хороших книг. Любов до цієї чарівної, затишної пори року надихнула бібліотекарів і членів клубів «Зарічани» та «Любисток» на «Книжкове частування».

    Бібліотекарка Ірина Тупчій запросила шанувальників і любителів книги долучитися до дегустації літературних новинок. Під час заходу читачі мали змогу відкрити для себе нові імена українських та зарубіжних авторів. Майже усіх присутніх зацікавили твори українських літераторок – життєві історії пересічних людей: «Багряний колір вічності» Наталії Гурницької, «Душа Ніколь» Світлани Талан, «Довга зима» Оксани Калини; також не залишив байдужими присутніх історичний роман «Довбуш» Василя Карп’юка.

    Запрошуємо всіх любителів книги до бібліотеки і сподіваємося, що ви знайдете для себе багато цікавої літератури, яка вам сподобається і принесе хвилини задоволення при читанні.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше