• Добровольці – воїни світла

    Добровольці – воїни світла Добровольці – воїни світла Добровольці – воїни світла

    14 березня українці відзначають День добровольця. Це свято започатковано з метою вшанування мужності, героїзму захисників незалежності, територіальної цілісності нашої держави та посиленню суспільної уваги до учасників добровольчих формувань. Можна із впевненістю сказати, що українці – це нація добровольців. Кожен від школяра до пенсіонера намагається зробити свій внесок у майбутню перемогу України.

    З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії №4 спільно з педагогічним та учнівським колективом Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» провели урок мужності «Добровольці – воїни світла».

    Бібліотекарка Юлія Харченко розповіла, що феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним з перших прикладів добровольчих формувань стала Запорізька Січ. Іншим яскравим прикладом, вже нової історії, став легіон Українських січових стрільців, пізніше – Українська повстанська армія. А під час Революції Гідності, з початком бойових дій на сході та повномасштабне вторгнення, викликали небувалий сплеск самопожертви та патріотизму серед громадян України.

    На зустріч з школярами запросили військових та матір загиблого добровольця Ігоря Каплуненка – Тетяну Олександрівну, яка поділилася спогадами про сина. Про буремні події 2014 року розповів Володимир Гордієнко – активіст Самооборони Майдану та учасник бойових дій. Добровольці Олександр Буренко та Артем Шаповал розповіли учням, як боронили нашу рідну Київщину та звільняли від окупантів Херсонщину. Військові зазначили, що ризикують життям на фронті, втрачають побратимів заради майбутнього України, щоб підростаюче покоління могло здобувати освіту, жити у вільній та незалежній державі.

    Учні зі свого боку підготували для запрошених патріотичну концертну програму та слова щирої вдячності з побажаннями міцного здоров’я, перемоги на всіх фронтах.

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше