• Що є для тебе рідна мова…

    Що є для тебе рідна мова… Що є для тебе рідна мова… Що є для тебе рідна мова… Що є для тебе рідна мова… Що є для тебе рідна мова…

    Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

    До Міжнародного дня рідної мови фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – третьокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 мовознавчий турнір «Що є для тебе рідна мова…».

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про історію свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Дітлахи дізналися цікаві факти про українську мову, її красу і багатогранність.

    Юні мовознавці, розділившись на три команди, продемонстрували свої знання під час ігор: «Мовна скриня», «Склади слово», «Назвіть одним словом», «Вчимося бути поетами». Під час гри «Яка наша мова?» юні шанувальники рідного слова за допомогою асоціацій добирали слова, які характеризують рідну мову. Урочисто і піднесено присутні декламували вірші відомих українських поетів.

    Міжнародний день рідної мови є чудовою нагодою згадати про те, що мова кожного народу неповторна і чарівна, але рідна мова для кожної людини найкраща і найчарівніша. Наше завдання – берегти цей неоціненний скарб, примножувати його, не засмічувати чужими і брудними словами, не забувати і щиро любити.

     

    Тетяна Матвієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше