• Повага до мови – повага до народу

    Повага до мови – повага до народу Повага до мови – повага до народу Повага до мови – повага до народу Повага до мови – повага до народу

    21 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Адже мова є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. А ще мова – це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

    З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №2 підготували для семикласників Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 мовознавчу мозаїку «Повага до мови – повага до народу».

    Фахівчині книгозбірні розповіли учням про історію виникнення свята, про тернисті шляхи становлення рідної мови. Діти ознайомилися з цікавими фактами про рідну мову, переглянувши відео «10 цікавинок про українську мову». Під час заходу звучали вислови видатних постатей про мову та вірші відомих українських поетів.

    Юні мовознавці продемонстрували свої знання у вікторині «Світ слова», конкурсах та іграх «Доповни прислів’я», «Яка наша мова?», «Загадки-жарти», «Нас єднає мова».

    Міжнародний день рідної мови є чудовою нагодою згадати про те, що мова кожного народу неповторна і чарівна, але рідна мова для кожної людини найкраща і найчарівніша.

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше