• Небесна Сотня – ангели свободи

    Небесна Сотня – ангели свободи

    20 лютого в Україні вже вдесяте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Десять років тому, під час Революції гідності, 18-20 лютого стали найкривавішими днями в протистоянні українського народу проти влади. Під час сутичок із силовиками загинуло більше сотні людей. Це перша Небесна сотня – перші герої російсько-української війни. День Героїв Небесної Сотні – день вшанування героїчної боротьби, самопожертви українського народу. Дуже сумно, адже самопожертва українців продовжується.

    У бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для користувачів відбулася година історичної правди «Небесну Сотню зорі освітили…». Учасники патріотичної години пригадали героїчні події лютого 2014 року, тих людей, що назавжди змінили нашу країну, підняли національний і патріотичний дух українців, тих, хто загинув у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській за честь, за волю, за право бути народом. Присутні вшанували пам’ять полеглих за Україну хвилиною мовчання. Ми гідні бути вільними!

    Також з нагоди десятої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Небесна Сотня – ангели свободи», на якій представлені книги, що висвітлюють події Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше