• Тризуб – знак твоєї свободи

    Тризуб – знак твоєї свободи Тризуб – знак твоєї свободи

    До Дня Державного Герба України в бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для користувачів відбулася година спілкування «Тризуб – наша гордість і слава». Діти дізналися багато цікавого про історію свята, почули різні версії походження Герба, відповіли на питання вікторини, прослухали легенду про Державні символи.

    Державний Герб – це офіційний символ, зображуваний на офіційних документах, печатках, грошових знаках. Герб презентує Україну як суверенну незалежну державу. Він символізує все те, що народ цінить понад усе.

    19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття, який має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба.

    Вже багато століть герб єднає українців. Український Тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.

    Також до цієї дати в бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстровану виставку «Тризуб – знак твоєї свободи», яка знайомить відвідувачів з історією походження Державного символу.

    Раїса Лисак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше