• Герб – символ незалежної суверенної держави

    Герб – символ незалежної суверенної держави Герб – символ незалежної суверенної держави Герб – символ незалежної суверенної держави

    Історичний екскурс до річниці Державного герба України провели працівники бібліотеки-філії №6 для читачів – учнів 3-А класу БЗШ №23 (класовод Інна Ковтун).

    Метою заходу було формування національної свідомості дітей, виховування почуття любові до своєї землі та розширення знань про Державний Герб як символ суверенної незалежної держави.

    Про історичне коріння державного символу України – золотий тризуб, його походження, а також про перші згадки в літописах VI – VIII століть, розповіла третьокласникам бібліотекарка Людмила Романюк. Пані Людмила згадала про найбільші герби, які були виготовлені українцями: Уманський герб, сплетений атласними стрічками на сітці; Дніпровський, зроблений із цукерок; Сокальський – рослинний, з кипарисовика горіхоплідного та білокамінний герб – витвір мистецтва на Івано-Франківщині.

    Діти переглянули відео «Легенда про Герб». Згадали на заході і про інші символи України – Гімн та Прапор. Родзинкою свята стала поетична сторінка, яку підготували школярі. А щоб краще запам’ятати дати державних свят, малечі булла запропонована гра «Знайди відповідність».

    Тризуб був і залишається символом прагнень українського народу до волі, незалежності і процвітання, символізуючи для українців усього світу нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше