• Символи моєї країни

    Символи моєї країни

    З метою поглиблення знань та інтересу школярів до державних символів України, вивчення історії та культури українського народу, формування патріотизму для читачів – учнів 6-Б класу( класний керівник Наталія Бадзюх) БНВО «ЗОШ № 15-ДЮСОК» 15 квітня бібліотекарі філії №3 провели геральдичну подорож «Символи моєї країни».

    Працівники книгозбірні розповіли цікаві історії гербів, що сягають глибокої давнини. Герб кожної країни – символ влади, знак держави. Найдавніший зі знаків, котрий дійшов до наших днів і широко використовується сьогодні, є тризуб. Важко визначити точно, коли він з’явився. У Київській Русі тризуб стає великокнязівським знаком. Його зображення спершу з’являється на печатці Святослава Ігоревича. Згодом він карбується і на срібних монетах великого князя Володимира. Існують багато версій, які пояснюють походження тризуба. Так вершок скіпетра візантійських монархів увінчувався фігурою подібної форми. Тризуб пов’язують, як з релігійною емблематикою, так і з матеріальною сферою життя людини. Очевидно, люди використовували знаряддя, яке нагадувало тризуб. Воно допомагало полювати, ловити рибу, обробляти землю. Подолавши довгий, тернистий шлях, лише у1992 році, після відновлення української державності, Верховна Рада України затвердила зображення золотого тризуба на синьому тлі малим Державним гербом України.

    Учасники заходу дізналися про герби міст України – Києва, Львова, рідного міста Біла Церква. Школярам сподобалася легенда про зображення герба Корчак, до якого належав рід графів Браницьких.

    Тож поважаймо свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі. Любімо Україну, пишаймося її символами. Наш патріотизм, любов до історії, сприяє зміцненню наших душ.

     

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше