• Винаходи жінок, що змінили світ

    Винаходи жінок, що змінили світ Винаходи жінок, що змінили світ

    Наука – це те, без чого неможливі розвиток і прогрес у сучасному світі. А наука неможлива без жінок – талановитих, сміливих, цілеспрямованих.

    З нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці, що відзначається щорічно 11 лютого, фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – дев’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 інформаційний калейдоскоп «Винаходи жінок, що змінили світ».

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про розробки жінок-вчених, які відомі в усьому світі. Підлітки дізналися, що українські жінки ніколи не відставали від світових тенденцій і нам дійсно є чим пишатися. В Україні серед науковців – 45 % жінок. Наша держава займає 12 місце за кількістю жінок вчених в рейтингу серед 41 країни світу. Присутні переглянули відео «Ви цього не знали – відкриття та винаходи…», взяли участь у грі «віриш – не віриш».

    Увазі учасників заходу працівниці книгозбірні представили книжкову виставку «День дівчат і жінок у науці», на якій розміщена література, щознайомить з науковими дослідженнями, винаходами та досягненнями жінок.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше