• Троянди Шевченкової любові

    Троянди Шевченкової любові

    Напередодні дня народження пророка української нації, полум’яного патріота – Тараса Шевченка, працівники бібліотеки-філії №4провели літературно-музичну годину «Троянди Шевченкової любові» для членів клубу «Зарічани».

    Як складалась доля поета, про жінок, яких він зустрів на своєму життєвому шляху, в яких закохувався, які ставали музами його поезії розповіла учасникам заходу бібліотекар Олена Буяненко.

    Мало кому в коханні так не щастило, як Тарасові Шевченку. Маючи унікальні таланти, гострий розум, товариську вдачу, привабливу зовнішність, він, здавалось би, був приречений на успіх у жінок. Натура творча і вразлива, Кобзар часто закохувався. І в нього закохувалися. Та особисте життя великого українця так і не склалося. Оксана Коваленко, Варвара Рєпніна, Ганна Закревська, Агафія Ускова, Катерина Піунова, Ликера Полусмак – прекрасними були, троянди Шевченкової любові, та, на жаль, вони всі зів’яли, так і не подарувавши поетові великого щастя. Не судилося Тарасові Шевченку продовжити свій родовід у наступних поколіннях.

    Яскравим доповненням розповіді стали вірші поета і музичні твори на його слова у виконанні самих учасників заходу: «Зоре моя вечірняя», «Така її доля… о Боже мій милий», «Реве та стогне Дніпр широкий».

    Світлана Линник.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше