• Святкуємо радо ми Стрітення свято

    Святкуємо радо ми Стрітення свято Святкуємо радо ми Стрітення свято Святкуємо радо ми Стрітення свято Святкуємо радо ми Стрітення свято Святкуємо радо ми Стрітення свято

    Із приходом лютого до нас приходить і останнє зимове свято Стрітення. Це свято початку весни. За повір’ям саме 2 лютого зима зустрічається з весною. Звідси і назва – Стрітення.

    Працівники бібліотеки-філії №2 завітали до читачів – третьокласників Білоцерківської початкової школи «Казка» щоб відсвяткувати Стрітення. Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про цікаві звичаї свята.

    Дітлахи стали учасниками дійств давніх українських обрядів: розіграли сценку – зустрічі Зими з Весною, декламували вірші, співали веснянки.

    Учасники поділилися на дві команди: «Зима» та «Весна», а далі змагалися, розв’язуючи головоломки, відгадуючи загадки, граючи в ігри: «Хто швидше пробіжить на лижах», «Зірви бурульки», «Струмочок» та «Збери пролісок».

    Один з перших птахів, які повертаються з вирію – це жайворонок. Під час заходу відбувся майстер-клас із виготовлення жайворонків із паперу, якими малеча прикрасила вишневу гілку, закликаючи весну.

    Весела та запальна атмосфера панувала під час свята. Перевагу здобувала то Зима, то Весна. Зрештою перемогла Зима, але ми віримо, що і Весна до нас не забариться, а разом з нею і наша велика українська Перемога.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше