• Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці

    Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці Андріївські вечорниці в Зарічанській бібліотеці

    30 листопада за новим церковним календарем відзначають свято, присвячене святому мученику, який віддав своє життя за свою віру в Христа, – апостолу Андрію Первозванному. Саме його, першого Ісус Христос покликав до себе в учні.

    Це свято пов’язано з багатьма народними традиційними дійствами.

    На Андріївські вечорниці до бібліотеки-філії №2 завітали члени клубів «Зарічани» та «Любисток» Академії пенсіонерів, щоб ненадовго повернулися в минуле та відчути красу стародавніх українських звичаїв.

    Вечорниці – це веселе і колоритне дійство, жарти і сміх. Учасники заходу створили справжню атмосферу свята. Як заведено на вечорницях, не обійшлося без веселих ігор, забав та традиційного українського ворожіння. Цікавим було кусання Калити. Жоден із присутніх на вечорницях не нудьгував.

    Гості свята залишились задоволені, сподіваємося, що вони будуть довго згадувати, як святкували «Андріївські вечорниці» у бібліотеці.

     

    Світлана Линник.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше