• Символи квітів у дівочому українському вінку

    Символи квітів у дівочому українському вінку Символи квітів у дівочому українському вінку Символи квітів у дівочому українському вінку Символи квітів у дівочому українському вінку Символи квітів у дівочому українському вінку

    Справжній народознавчо-пізнавальний день напередодні свята Івана Купала за сприяння управління культури та туризму Білоцерківської міської ради відбувся в бібліотеці-філії №1 для дітей. Вихованці літнього табору мрії «Mydream» (керівник Інна Логан), користувачі і гості книгозбірні поринули у казковий світ українського фольклору: слухали розповіді та легенди про звичаї та традиції українського народу, в яких почесне місце займають квіти – вічні супутники нашого життя, а коли сплетені у віночок, то стають оберегом і «знахарем душі».

    Присутні ознайомилися з історією українського віночка, звичаями та обрядами, пов’язаними з цим чудовим оберегом. Завдяки виставці-інсталяції «Обереги, що не губляться в віках»діти дізналися про символічні значення квітів та кольорів стрічок, що входять до складу традиційного українського вінка і отримані знання відразу ж застосували на практиці, звиваючи віночки з трав, про які заздалегідь подбали бібліотекарі. У ході екскурсу відвідувачам був запропонований відеоперегляд «Символіка квітів та стрічок у віночку» та «Найдивовижніші віночки України».

    Родзинкою народознавчої години «Символи квітів у дівочому українському вінку» став виступ учасниць театрального гуртка «Едельвейс» Валерії Коноваленко та Юлії Семашко, які розповіли в оригінальній формі про обрядовість свята, а Анастасія Дзяхор продекламувала гумореску «Лінь». Рукомесло з виготовлення браслета-оберегу від Наталії Косолап дало можливість вихованцям табору «Mydream»поринути у світ купальської магії.

    Найменші читайлики весело водили купальський танок під українську народну пісню «Ой на Івана, ой на Купала», який поселив в серцях відвідувачів радість пізнання краси традицій українського народу, дав можливість поринути у світ купальської таємничості.

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше