• Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців»

    Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців» Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців» Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців» Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців» Майстер-клас «Петриківський розпис для початківців»

    Петриківський розпис – це дещо тепле, домашнє, й одночасно це яскраво й дуже модно.

    Володінню технікою унікального розпису українського села Петриківка навчалися діти з літнього табору «BeSmart» на майстер-класі «Петриківський розпис для початківців», який провела майстриня, художниця Людмила Красніцька-Луцик у центральній бібліотеці для дітей. Захід відбувся 15 червня в Кімнаті Казок ЦДБ, розписаній композиціями за мотивами дитячих казок різних країн світу талановитими майстрами декоративного живопису Марфою Тимченко, Іваном та Оленою Скицюками. У відвідувачів кімнати казок виникає особливе почуття гармонії людини й природи. Самі стіни там надихали старанних учнів на творчість.

    Під час заходу діти дізналися, що в цьому унікальному українському орнаменті немає жодних нашарувань і переплетінь, жодна квітка чи листочок не затуляють один одного – вони розташовані поряд. З’ясувалося, що барвистий петриківський розпис не знає змішування кольорів, що і надає малюнкам делікатності й вишуканості.

    Пані Людмила доступно розповіла та продемонструвала хлопчикам і дівчаткам, як малювати у стилі «петриківський розпис» крок за кроком, ознайомила з основними правилами техніки «петриківка» та елементами петриківського розпису: зернятком, квіточками, колосками, листячком, ягідками, бігунком, а також допомогла поєднати петриківські орнаменти в особистих композиціях дітей.

    А як цікаво було спостерігати за малюками, коли вони малювали ягідки: розводили червону фарбу, опускали в неї подушечки вказівних пальців, обережно притискали їх до паперового аркуша. Дітлахи експериментували з поєднанням кольорів та відтінків. Лише трішки зусиль – і з-під їхніх пензлів народилися гілочки з ягодами калини та фантастичними квітами.

    Захід допоміг дітям отримати приємні емоції й відкрити у собі нові вміння.

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше