• Усе починається з мами

    Усе починається з мами Усе починається з мами

    У травні, коли буяє весняний цвіт, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас чудове свято − День матері. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей.

    Свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли приносити через усе життя шану до матері. Свято Матері в Україні уособлює триєдину суть: ми вшановуємо Матір Божу − Діву Марію; матір, що народила нас і матір Україну.

    Напередодні свята працівники бібліотеки провели поетичний серпантин «Усе починається з мами» для членів клубу «Фітовітальня». Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова познайомила присутніх із історією виникнення свята Матері та традиціями святкування не лише в Україні, а й за кордоном. Під час заходу звучали вірші: «Пісня про матір», «Сива ластівка» Б.Олійника, «Два кольори» Д.Павличка, «Мамо, було покличеш» В.Підпалого, «Мамині руки цілую» Н.Погребняк, «Лебеді материнства» В.Симоненка, «Матері» М.Луківа, які читали працівниці книгозбірні.

    Учасники заходу мали можливість ознайомитись з художньою літературою та поетичними творами українських письменників, які були представлені на книжковій виставці «Берегиня роду людського». Увазі користувачів пропонувалася різноманітна література про матір, як берегиню домашнього вогнища, джерела ніжності, любові та краси. Напередодні свята ми від усієї душі вітаємо любих матусь. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше