• Не забуваймо тих, хто хотів жити

    Не забуваймо тих, хто хотів жити Не забуваймо тих, хто хотів жити

    11 квітня в усьому світі відзначають Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Вона встановлена в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося 11 квітня 1945 року.

    Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли важкий шлях через фашистські табори. Сьогодні ми віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму.

    Саме в цей день для учнів ДНЗ БПТУ ім. Павла Поповича фахівчині книгозбірні №3 провели свічу пам’яті «Не забуваймо тих, хто хотів жити».

    Юнаки дізналися історію появи концтаборів, почули розповідь про концтабори, про «марші смерті», переглянули відео «Гіркі уроки історії». Біля тематичної книжкової виставки бібліотекарки провели коментований огляд літератури, що викриває злочини проти людства.

    Ніхто не вірив, що таке може повторитися. На нашу землю прийшла неждано рашистська орда. Тисячі українців відчули на собі жахіття полону, зазнали страшних тортур. Будь-які спроби виправдати ці злочини є злочином перед пам’яттю. Не забуваймо тих, хто хотів жити…

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше