• Недоспівана пісня Квітки Цісик

    Недоспівана пісня Квітки Цісик Недоспівана пісня Квітки Цісик

    4 квітня виповнилося б 70 років Квітці Цісик, американській співачці українського походження, яка полонила своїм голосом весь світ.

    7 квітня у бібліотеці-філії №3 до ювілею співачки відбулася музично-літературна імпреза «Недоспівана пісня Квітки Цісик» для членів клубу «Пролісок» Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

    Бібліотекарки розповіли учасницям заходу про життєвий та творчий шлях унікальної співачки, незабутній голос якої пронизує до глибини душі.

    У книгозбірні звучали її пісні, як народні, так і авторські: «Черемшина», «Стоїть гора високая», «Два кольори», «Журавлі», «Горлиця» та інші. Слухаючи цей неповторний голос, жінки тихенько їй підспівували.

    Присутні переглянули відео «Два імені і два життя», уривок єдиного інтерв’ю співачки українською мовою, яке на той час записав керівник музичного ансамблю «Червона рута» Олександр Горностай у Нью-Йорку в 1992 році.

    Бібліотечні фахівчині ознайомили присутніх із відгуками відомих українських музикантів і співаків на творчість Квітки Цісик.

    Назарій Яремчук під час інтерв’ю на українському радіо у місті Вінніпег (Канада) згадував: «Ще ніхто і ніде так не заспівав пісні мого друга Володимира Івасюка, як це зробила Квітка».

    Наприкінці заходу працівниці філії ознайомили читачів з книжково-ілюстрованим переглядом «Українці, відомі всьому світу», який був присвячений видатним українцям-емігрантам.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше