• Недоспівана пісня Володимира Івасюка

    Недоспівана пісня Володимира Івасюка Недоспівана пісня Володимира Івасюка Недоспівана пісня Володимира Івасюка

    Нещодавно композитору Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років. Його пісні давно стали вже народними. Можливо, хтось і не згадає ім’я цього митця та назви його шлягерів з точністю відтворить навіть дитина. Бо вони стали невід’ємною складовою самобутньої української культури.

    Не одне покоління виросло на його пісенній творчості, а такі хіти, як «Червона рута» та «Водограй» взагалі стали візитною карткою України.

    З нагоди цієї дати працівники книгозбірні №3 для поважної громади користувачів підготували музично-літературну імпрезу «Недоспівана пісня Володимира Івасюка». Бібліотекарі познайомили користувачів з життєвим і творчим шляхом композитора, матеріалами під грифом «таємно». Присутні переглянули підбірку світлин, статей з періодичних видань, зібраних на виставці-інсталяції «Володимир Івасюк – співець Синіх гір», відеоролик «Історія без цензури. Володимир Івасюк – оберіг української пісні».

    Цікавою для поважної громади стала історія написання пісень «Аве, Марія», «Балада про дві скрипки», «Балада про мальву», «Два перстені», «Запроси мене у сни», «Мила моя», «Пісня буде поміж нас».

    Звичайно, попри всенародну прихильність, обов’язково знайшлися й ті, кому популярність Івасюка стала заважати. І дотепер ніхто не знає причини смерті українського тенора.

    Своїми піснями Володимир відроджував любов українців до національної культури та намагався протистояти пропагандистській ідеї єдиного великого «радянського народу». Він й нині освічує дорогу для митців-сучасників, митців нашого майбутнього.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше