• Квітка Цісик – символ української пісні у світі

    Квітка Цісик – символ української пісні у світі Квітка Цісик – символ української пісні у світі

    «Ви відродили в нас справжню любов до нашої української пісні. Ви принесли нам радість, сум, спогади про наше дитинство та свою любов до України. Ви торкнулись серця та душі українців у всьому світі».

    Ці слова суму і подяки пролунали від багатьох українських об’єднань, організацій з Канади та США у відповідь на звістку про смерть Квітки Цісик. До цих слів могли б приєднатися всі українці світу, зокрема, і наші співгромадяни.

    Бог обдарував співачку рідкісним колоратурним сопрано і своєрідною манерою жіночого фольклорного співу, який можна почути в карпатських селах.

    Вона виросла і жила в США, відвідала Україну лише один раз у житті. Але любов до землі предків їй передалася з молоком матері і була з нею до останнього подиху.

    Щоб згадати цю прекрасну жінку, співачку бібліотекарі філії №10 провела для своїх читачів літературно-музичну годину « Квітка Цісик – символ української пісні в світі». Під час якої присутні ознайомилися з її творчим доробком. І все це перемежовувалося піснями: «Іванку, купи мі рум’янку», «Ніч така, Господи, місячна, зоряна», «Пісня про рушник», «Черемшина», «Два кольори», «Ти осяюєш моє життя»(англ.), «Коханий»… Пісні про співака розкажуть більше, ніж прості рядки з його біографії.

    На жаль, доля відміряла Квітці Цісик лише неповних 45 років, але встигла вона зробити за цей час скільки, що деякі не встигають за все життя.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше