• Малюю свою писанку

    Малюю свою писанку Малюю свою писанку Малюю свою писанку Малюю свою писанку

    До Великодніх свят у бібліотеці-філії №6 відбувся майстер-клас «Намалюй свою писанку».

    На захід завітали читачі − учні 2-А класу БПШ №23 (класовод Олена Берегова).

    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла про історію і традиції святкування Великодня, писанки та їхню таємничу символіку. Діти дізналися, як треба готуватися до найулюбленішого свята. Людмила Миколаївна ознайомила присутніх з біблійними історіями про життя Ісуса Христа, символом весняного відродження природи – писанкою, її символічними знаками та чим вона відрізняється від крашанок, дряпанок, крапанок.

    Другокласники переглянули відео «Чому ми святкуємо Великдень», а також «спекли» паску, інгредієнтами якої були відгадки на загадки.

    Майстер-клас провела керівник народної студії петриківського розпису «Азалія» − майстриня Людмила Красніцька-Луцик. Вона зауважила, що окрім пензля, фарб і паперу, помічником у малюванні має бути фантазія.

    Діти із захопленням взялися до справи: малювали писанки, крашанки, крапанки, паски. Одні малювали узори, які показувала майстриня, а інші вигадували власний малюнок. На малюнках можна було побачити яєчка в патріотичних кольорах. Наприкінці майстер-класу діти показували готові малюнки та пояснювали, чому саме такі кольори та символи вони використали. Хоч тема була одна, та малюнки вийшли усі різні.

    Другокласникам дуже сподобалось малювати, а своїми мистецькими витворами вони обов’язково порадують рідних. За старанність і чудові роботи дітвора отримала міні паски-тістечка від бібліотекарів.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше