• Фарбуємо веселкову крашанку!

    Фарбуємо веселкову крашанку! Фарбуємо веселкову крашанку!

    Чудової весняної пори до нас приходить Великдень – одне з найбільших християнських свят. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, з глибокою вірою у перемогу добра. Одним із елементів обрядової традиції найдорожчого із свят є писанка: вкрите візерунком яйце сповіщає про свято, вселяє віру в життя і красу.

    Майстер-клас з розпису Великодніх писанок провели працівники бібліотеки-філіалу №6 з учнями 3-Б класу БЗШ №21 (класовод Ірина Поліщук). До заходу діти підготувалися заздалегідь: взяли пензлики, краску, дерев’яні яйця, а головне – бажання пізнати секрети писанкарства і відтворити їх.

    Завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім легенду та казку про писанки, ознайомила з книгами: С.Якименко «Великдень», Л.Храпливої «Писанка українським дітям», О.Соломченко «Українські писанки» та «У нас сьогодні свято». Своїми знаннями та умінням писати Великодню писанку з учнямиподілилася майстриня Людмила Красніцька-Луцик.

    З розповіді пані Людмили учасники заходу дізналися про зміст закодованих символів та особливості розпису. Діти навчилися розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти, ознайомилися з різними символами: здоров’я, довголіття, любові. Малечавперше спробувала себе уцій справі, хвилювалася. Але гарні писанкивийшли у всіх. Серед розмаїття дитячих робіт вирізняються писанки, розмальовані жовто-блакитними кольорами.

    По завершенню майстер-класу кожен учасник тримав у руках власне творіння – писанку-оберіг і щиро вірив, що вона принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров’я, благополуччя, а Україні – Мир!

    Світлана Шута.



     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше