• Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає!

    Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає!

     

    Великдень – одне з найбільших весняних свят у християнській релігії, свято Свят і Торжество Торжеств. Кожен вимовляє це слово з любов’ю і святістю душі. Підготовку до Великодня розпочала і бібліотека-філіал №1 для дітей. У книгозбірні розгорнута виставка-інсталяція «Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає!», а бібліотечний театр «Казкарик» подарував вихованцям дошкільних закладів №5, 6, 28 лялькову виставу «Котилася Писанка» за творами Богдана Стельмаха.

    Майстер-клас з розпису писанок«Казкова квітка Петриківки» для шестикласників БСШ №1 провела майстриня декоративно-ужиткового мистецтва, керівник зразкової студії петриківського розпису«Азалія» ЦТДЮ «Соняшник»Людмила Красніцька-Луцик. Пані Людмила розкрила дітям таємниці священних чисел писанкарства та символіку кольорів писанки .

    Прадавня орнаментика – це ціла світоглядна система з десятками орнаментальних мотивів. Майстриня дала зачин для розвитку кожному учаснику рукомесла, щоб вони змогли відобразити на писанці чи мальованці свій маленький світ: чи то небо з зорями, чи воду з рибами, чи дерево життя з оленями й птахами, чи врожайні поля та трибанні церкви. Адже наші пращури вимальовували усе це у певному порядку для того, аби підтримати лад та рівновагу в світі.

    Традиції писанкарстванараховують вже близько 8 тисяч років. Тому мають ожити і вижити в наш непростий час з дитячих легких рук і чистих душ.

    Дякуємо талановитій майстрині Людмилі Красніцькій-Луцик та колезі Людмилі Шабановій за приємну і плідну співпрацю. Зичимо усім світлих Великодніхсвят.

     

    Валентина Шлапацька.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше