• Краплина водиці – завжди цариця

    Краплина водиці – завжди цариця Краплина водиці – завжди цариця Краплина водиці – завжди цариця Краплина водиці – завжди цариця

    Щорічно 22 березня людство відзначає Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році.
    З метою донесення до читачів інформації про важливість збереження та необхідність дбайливого ставлення до водних ресурсів, працівники бібліотеки-філії №6 здійснили бібліотечний десант у 2-Б клас Білоцерківської гімназії – початкової школи №21 (класовод Світлана Гулюк) та провели екологічний моціон «Краплина водиці – завжди цариця».
    До заходу бібліотечні фахів чині підготували виставку-експозицію «Горнись до води – не матимеш біди». Другокласники переглянули відео «Кожна краплинка має значення», з якого дізналися цікаві факти про воду та її властивості.
    Бібліотекарка Людмила Романюк нагадала дітям про надзвичайну важливість водних ресурсів для розвитку суспільства. Учасники заходи з’ясували навіщо людині потрібна вода, як правильно її пити, якими цілющими властивостями вона володіє та про роль води в культурах різних народів планети.
    Другокласники пригадали прислів’я та приказки про воду. Присутнім було презентовано книги «Океани та моря», «Явища природи» із серії «ЕнциклопеДія» та книгу Нурія Рока Роса М.Курто «Чотири стихії» із серії «Цікаво знати».
    Малеча залюбки взяла участь у грі-вікторині «Вода буває..». Відповідаючи на запитання, діти не лише озвучували слова, які характеризують воду, а й пояснювали як вони це розуміють.
    Під час заходу другокласники ділилися своїми знаннями про найцінніший дар природи – воду. Вони чітко усвідомили, що вода – це одне з найбільших багатств, вічна цінність, до якої ми повинні відноситися з великою повагою, не завдаючи їй шкоди та пильно оберігаючи.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше