• Над голубими очима водойм

    Над голубими очима водойм Над голубими очима водойм Над голубими очима водойм

    Вода – це найцінніші ліки. Без води життя гине, в’яне квітка, змовкає пташка. Все живе на землі потребує води. Кожна її крапля є дорогоцінним даром природи. Вона напуває землю, а земля годує людину.

    Щороку 22 березня люди всієї планети відзначають Всесвітній День води. З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №4 завітали до третьокласників БЗШ №17 на екологічну подорож «Над голубими очима водойм». Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник наголосила дітям, що воду, найбільший скарб людства, треба берегти і, навіть, час рятувати. Адже вода – це основа життя. Людина може не їсти близько місяця, а ось не пити – лише 3 дні. Учні дізналися про різні форми існування води, про її якості та властивості, ознайомилися зі значенням холодної джерелиці в людському житті, легендами, віршами, прислів’ями та приказками, що стосуються води. Під час заходу діти відгадували загадки, брали участь у вікторині «Де є вода в природі?», складали розповідь на тему «Де вода, там і життя», називали способи збереження води.

    Усі присутні зробили висновок, що вода дійсно відіграє у житті людини вкрай важливу роль. Піклуючись про воду, про її стан та якість ми, в першу чергу, піклуємось про себе та про своїх близьких. І вкотре хочеться закликати: «Бережіть воду!», адже вода – одне з найбільших багатств на Землі, це носій нашої історії, нашого буття…

     

    Оксана Домилівська, зав. бібліотекою БЗШ №17.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше