• Вода – основа. Вода – життя

    Вода – основа. Вода – життя Вода – основа. Вода – життя Вода – основа. Вода – життя Вода – основа. Вода – життя Вода – основа. Вода – життя

    Однією з найулюбленіших форм робити з дітьми в бібліотеці є квест. Це завжди весело і непередбачувано.

    22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів, працівники бібліотеки-філії №9 організували для учнів 5-А класу СПМШ №16 екологічний квест «Вода – основа. Вода – життя». Бібліотекарі розповіли дітям про роль води на планеті, екологічні проблеми людства та про можливості кожної людини у збереженні водних ресурсів. Світлана Могорит навела цікаві факти про воду, а Жанна Харченко ознайомила дітей з умовами та правилами квесту.

    П’ятикласники обрали собі капітанів та поділилися на 2 команди: «Веселі краплинки» і «Капітошки». Учасникам гри потрібно було виконати завдання, розміщені на островах Веселих піратів, Книжкових скарбів та острові Везіння.

    На зупинках «Підводний світ», «Риболовля», «Океанічна», «Поетична», «Загадкова», «Плутанина» та «Екологічна» учасникам гри довелося чимало попрацювати. Просуваючись від однієї зупинки до іншої, діти, з неабиякою завзятістю і бажанням перемогти, розгадували складні інтелектуальні завдання і головоломки, відгадували загадки про стани води, збирали пазли, розміщували прісноводних і морських риб у їхнє природне середовище, шукали книги білоцерківських письменників про річку Рось та відмічали океани на карті світу. За успішне виконання завдань на кожній станції учасники отримували колір веселки з кодовим словом. У фінальному завданні команди з отриманих кольорів склали веселку з прислів’ям про воду.

    Година веселощів, азарту, гарного настрою, лідерства, перемоги – ось результат екологічного квесту «Вода – основа. Вода – життя».

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше