• Жива вода дає життя…

    Жива вода дає життя… Жива вода дає життя… Жива вода дає життя…

    Без води життя на Землі неможливе. Це знає кожна людина. Справжній гімн воді створив Антуан де Сент-Екзюпері: «Вода… Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти саме життя… Ти – найбільше багатство в світі…» Немало такого багатства є і на нашій рідній землі. Можливо, саме тому ми, люди, так необачливо і не бережливо відносимося до води. Звідки з’явилася така неповага до водних ресурсів, адже здавна українці вважали воду святою, вона була для них божеством, з якого почалося життя на Землі? А що ж сьогодні? Якого ж тільки бруду немає у ній! І саме через виникає запитання, що ж то за вода, яку ми п’ємо?Пити її чи не пити?

    Питання складні, тому відповідь на них спробували знайти учасники круглого столу «Вода – життя: проблеми чистої питної води», який відбувся у бібліотеці-філіалі №10 і був приурочений Всесвітньому Дню водних ресурсів. До учасників з привітальним словом звернувся депутат міської ради Андрій Король, якому добре відома ситуація з питною водою у місті. А потім відбулась змістовна і корисна бесіда між учасниками зустрічі. Ганна Конахова, начальник випробувальної хіміко-технологічної лабораторії ТОВ «Білоцерківвода» та Ірина Музичук, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області надали дуже цікаву і корисну інформацію про стан і якість питної води в Білій Церкві. Вони постійно наголошували, що «вода – жива», і що «збереження і якість води починається з кожного з нас». Не залишив нікого байдужим відеофільм «Шлях води» (про те, як вода потрапляє в квартири білоцерківців). І пішло жваве обговорення, пропозиції – адже всіх турбує – а що нас чекає в майбутньому, як зберегти воду, що ми можемо зробити, щоб запобігти зникненню водних ресурсів, як покращити якість питної води…

    Надію, що все у нас буде добре, викликає те, що серед учасників круглого столу були і юні читачі бібліотеки – десятикласники БЗШ №5 Єлизавета Якубович та Марина Ярошенко. Вони підготували плакат «Бережіть воду. Вода – це життя», за допомогою якого дали поради, як зберегти водойми, що потрібно робити, щоб вживати чисту цілющу воду.

    На всі запитання, які виникали під час зустрічі, учасники разом знаходили відповіді.

    Нещодавно прісної води вистачало всім. Сьогодні Україна зарахована до держав з обмеженими водними запасами. Уявіть на мить, що вода зникла зовсім або є лише забруднена (нами ж) і не очищена! Стає страшно. Люди, схаменіться! І тоді вода повернеться додому і буде і надалі робити добро всьому світу. Все залежить від нас.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше