• Чарівниця своєї справи Чарівниця своєї справи Чарівниця своєї справи Чарівниця своєї справи

    21 березня вшановують акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів та всіх працівників лялькових театрів.
    Вважається, що лялька-мотанка – безлика берегиня роду, найпоширеніший на території України предмет-оберіг. Процес створення будь-якої ляльки – це тонка і цікава робота. Саме від лялькаря залежить характер, настрій, емоції казкових персонажів. Адже уміння професійно донести до кожного свою майстерність – це справжнє мистецтво, що заслуговує поваги.
    Працівники бібліотеки-філії №6 на сторінці групи «БібліоДзвін» в соціальній мережі Фейсбук презентували творчість Тетяни Тезіславівни Строкач, педагога-вихователя за професією, відомої української поетки, народної майстрині, лялькарки.
    Пані Тетяна творча й багатогранна майстриня: в’яже, майстерно виготовляє ляльки не лише із тканини, а й з природніх матеріалів. Створюючи ляльку-мотанку, вкладає в неї щирі почуття й створює їх на щасливу долю, на міцне здоров’я, а останнім часом, на Перемогу України над орками.
    Свої ляльки-мотанки Тетяна Тезіславівна відправляє на передову, як обереги, щоб надати підтримку військовим. У цих ляльках любов, вони нагадують про сім’ю та мирні будні.
    Вироби пані Тетяни неодноразово були представлені на виставках народних умільців у м.Біла Церква. Ляльки вирізняються яскравістю, використанням нових матеріалів й оригінальністю. 
    З днем лялькаря вітаємо всіх майстринь цього неперевершеного мистецтва.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше