• Сузір’я мотанок

    Сузір’я мотанок Сузір’я мотанок Сузір’я мотанок Сузір’я мотанок Сузір’я мотанок

    Бібліотекарі філії №6 на свої сторінці «Бібліодзвін» в мережі Фейсбук пропонують увазі користувачів онлайн-виставку робіт Оксани Карпенко «Сузір’я мотанок». https://www.facebook.com/groups/1453640774820012/

    На виставці представлено 27 робіт майстрині: лялечки з природних матеріалів (трава та осіннє листя); лялечки, на обличчі яких викладена спіраль (спіраль – це символ життєвої сили та зародження життя; символ часу, циклічних ритмів року; розвиток, рух до вдосконалень.); мама і дитина; вироби з хрестом на личку; мотанки-сюжети; лялечки, що дарують радість.

    Пані Оксана – учасниця проєкту «Лялька в культурі українців» (Київ, 2017-2018), керівник гуртка для дітей «Лялечка» в селі Фурси, проводить майстер-класи на фестивалях усвідомленого батьківства (Біла Церква, 2016), «Мама-Фест» (Біла Церква, 2017), «Кінезія» (Біла Церква, 2018), дипломована учасниця ІІІ Всеукраїнської виставки народної ляльки (Київ, 2015), сертифікований арт-терапевт та лялько-терапевт. У червні 2020 року майстриня здобула звання спікера І-го Міжнародного онлайн-форуму шанувальників української автентики (матеріальна та нематеріальна культура). Її роботи брали участь у виставках в Білій Церкві, Києві, Кропивницькому.

    Проведено близько 100 майстер-класів з виготовлення мотанок в різній техніці. З 2014 року учасниками майстер-класів створено понад 400 лялечок – «віконечок у світ гармонії та щастя» (за словами авторки мистецьких шедеврів). Інформація про творчий шлях та майстер-клас з виготовлення лялечки з осіннього листя розміщено в календарі «Таїна української ляльки» за 2020 рік № 1.

    Майстриня зібрала етнографічні матеріали про народну українську ляльку. Робота гуртка «Лялечка» висвітлена у краєзнавчому виданні «Історія, писана життям. Минуле, сьогодення і майбутнє сіл Фурси та Чмирівка» (2017 р.).

    Пані Оксана не лише майстриня. Поетичні твори пані Оксани надруковані у літературно-художньому альманасі «За чашкою кави» № 3 та всеукраїнській літературно-художній газеті «Гарний настрій» №6, 2019 рік.

    Приємного перегляду.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше