• Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря

    Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря

    Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета Тараса Шевченка. Вірші Великого Пророка українського народу знає чи не кожен житель України, адже «Кобзар» – це друга Біблія для українців.

    З нагоди 209-ї річниці від дня народження поета бібліотекарі філії №6 спільно з бібліотекарем Білоцерківської початкової школи №23 провели конкурс читців «Наш край – історії скарбниця, тут б’ється серце Кобзаря». Метою конкурсу є популяризація творчості поета, письменника, художника Тараса Шевченка; привернення уваги дітей до творчого доробку Кобзаря; заохочення до читання творів Тараса Григоровича Шевченка; вшанування пам’яті видатного українського митця.

    У конкурсі взяли участь 22 читці, учні 1-4 класів. Діти, готуючись до конкурсу, серцем доторкнулися до поезії Великого Кобзаря, з великим ентузіазмом взяли участь в конкурсній програмі, представляючи слухачам свій улюблений твір. Проникливо, пропускаючи через своє серце і душу кожне слово звучала поезія Шевченка: «Садок вишневий коло хати», «Заповіт», «Світає, край неба палає», «Тече вода з-під явора» та інші.

    Це було справжнє поетичне свято! Важко було визначити переможців, адже кожен учасник вклав частинку своєї душі у виконання твору. Емоційні та чуттєві виступи конкурсантів вразили журі. Та все ж, переможцями стали: Ольга Замастаренко, Альона Ващенко, Захар Козій, Арсен Дмитрашко, Дар’я Самойленко та Ростислав Вернидуб. Переможці отримали дипломи, призи та солодощі, а всі учасники – заохочувальні подарунки.

    До заходу також було оформлено тематичну виставку «Великий Кобзар усіх часів», на якій були представлені матеріали про життєвий і творчий шлях поета, його літературні та мистецькі надбання, відображено зв’язок Тараса Шевченка із Київщиною.

    Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного Кобзаря, який подарував Україні й світу всім відомі поеми, вірші та картини.

    Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше