• Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам'ять Шевченка!

    Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам'ять Шевченка! Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам'ять Шевченка! Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам'ять Шевченка!

    В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До таких імен належить ім’я Тараса Григоровича Шевченка – вічного, неповторного. Шевченкове слово живе, непідвладне часу.

    До 203-ої річниці від дня народження поета, впродовж тижня в бібліотеці-філіалі №6 звучало пророче та проникливе слово Кобзаря.

    Для користувачів книгозбірні бібліотекарі оформили книжкову виставку «Шевченко поет і художник». Увазі читачів були запропоновані книги про життя і творчість Тараса Шевченка не тільки як поета, але й як одного з найвідоміших майстрів українського живопису та графіки.

    Письменниця Таїна Братченко зустрілася з учнями 9-Б класу БЗШ №21. Пані Таїна презентувала присутнім свою книгу «Правда і міфи про Кобзаря». Гортаючи сторінки книги, авторка намагалася відкрити або спростувати деякі факти з життя Тараса Григоровича, які замовчувалися чи перекручувалися науковцями за радянських часів.

    Читачі ­ ­– учні БЗШ №23 взяли участь у конкурсі знавців творчості Кобзаря «Шевченкові слова добра і любові, як слово батьківське, в душі ми збережемо». П’ятнадцять конкурсантів підтвердили, що творчість великого українця знають та шанують його нащадки.

    Тарасове слово звучало із вуст дітей щиро та проникливо. Переможцями стали: Олександр Цуцков, Даниіл Гончаренко, Михайло Марчук, які були відмічені дипломами та призами. Приємно зазначити, що Олександр Цуцков виборов І місце, а Даниіл Гончаренко – третє на міському конкурсі читців-декламаторів творів Великого Кобзаря «Тараса думки будуть жити віки».

    Віртуальну мандрівку разом із бібліотекарями здійснили вихованці групи «Вишенька» ДНЗ №27 «Червона шапочка» (вихователь Світлана Царенко). Малеча залюбки мандрувала стежками «Маленького Тараса».

    Улюблений образ поета знайшов відображення і у творчості його талановитих шанувальників. Анастасія Слабінська подарувалабібліотеці портрет Тараса Шевченка, виконаний у техніці квілінг, а гуртківці «Чарівного пензлика» із великим задоволенням малювали ілюстрації до творів «Сон», «Катерина», «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий біля хати».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше